Поради недостиг на полупроводници Тойота заменя с механичен един от електронните

...
Поради недостиг на полупроводници Тойота заменя с механичен един от електронните
Коментари Харесай

Тойота заменя с механичен един от електронните ключове за автомобилите си

Поради дефицит на полупроводници  " Тойота " заменя с машинален един от електронните ключове за колите си в Япония
Тойота " (Toyota Motor) откри, че даже " смарт " ключовете (от smart - интелигентен, на британски език - бел. ред.) за колите й може да се окажат предизвикателство на фона на дефицита на полупроводници, написа Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Японският автомобилостроителен колос разгласи през днешния ден, че за момента ще размени с машинален един от двата типа електронни " смарт " ключове за колите в Япония, заради желанието й да достави по-бързо нови коли на клиентите си в страната.

" Това е краткотрайна мярка, която се постанова заради продължаващия дефицит на полупроводници и чиято цел е колкото може по-бързо на клиентите да бъдат доставени новите коли, които са поръчали ", се споделя в известие на " Тойота ". Компанията се извинява на своите клиенти за породеното стеснение.

Недостигът на микрочипове в целия свят докара до мощно закъснение при производството на коли и тяхна доставка на клиентите. Много от тях са принудени да чакат с години, с цел да получат новите си коли, отбелязва Ройтерс.

През предходната седмица японската корпорация, която създава моделите " Тойота " и " Лексус " (Lexus), разгласи, че най-вероятно ще създаде по-малко моторни транспортни средства спрямо първичната си цел за 9,7 милиона машини през тази финансова година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР